Opstellingen ochtenden Systemisch Werk.
Komende vrijdagochtenden: 20 april, (Nieuwe dat komen er aan)


Wees welkom op een van de ochtenden waarin we in alle veiligheid met een groep  mensen eigen, organisatie- en gezamenlijke vraagstukken bekijken en inzichten verkrijgen middels het maken van een opstelling met elkaar.


Om je een beetje een idee te geven een opstelling gaat als volgt. Jij vertelt kort waar je tegenaan loopt en wat je verlangen is. De begeleider vraagt feiten uit om helderheid te krijgen over de context.

Daarna worden er mensen in de groep gevraagd of zij (afhankelijk van je vraagstuk) de diverse: betrokkenen, het thema of andere aspecten van belang voor jouw vraag willen representeren.

Representeren betekent dat jij hen in de cirkel een plek geeft waar zij gaan staan en ervaren wat er op die plek van die persoon (of onderwerp) te voelen is (zintuigelijk, emoties, welke beweging er op gang komt). Dit gebeurt vrijwillig, deelnemers mogen het ook aangeven als ze dat liever niet willen. Veel mensen komen een eerste keer ervaren en meemaken wat er zoal gebeurt voordat zij zelf representeren en/of een thema inbrengen.

Samen met de begeleider kijk je nu naar het (innerlijk) beeld wat je hebt neergezet en wat dit betekent. Wat wordt er zichtbaar. Wat is er nodig. Waar passend doet de begeleider interventies binnen de opstelling.

Het effect van een opstelling is vaak meteen voelbaar voor iedereen die aanwezig is. Het aanwezig zijn en representeren brengen evengoed inzicht, groei en ontwikkeling op gang. De ingebrachte thema’s blijken vaak van belang te zijn voor iedereen die betreffende ochtend aanwezig is.

De werking ervan en het effect kan tijd kosten of direct zijn. Dat is niet te zeggen.

Ik kies in mijn praktijk voor methoden die puur en eenvoudig zijn, die niets forceren en waarin we met elkaar als gelijken en respect voor en met elkaar werken.


Vraagstukken

Opstellingen zijn geschikt voor zeer uiteenlopende vraagstukken.

Persoonlijke vraagstukken: o.a. terugkerende thema’s, ineffectief gedrag, belemmeringen in relaties, blokkades, onverwerkt verlies, angsten, verlangens, vitaliteit en ziek zijn, belangrijke keuzemomenten.

Loopbaanvraagstukken: o.a. inzicht in nieuwe stap, loskomen van eerdere werkgever(s), inzicht in wat er nodig is voor groei en ontwikkeling, weten wat je belemmerd of wat je steunt om verder te groeien of een pas op de plaats te maken.

Organisatievraagstukken: o.a. fusie, opvolging, marketingvraagstukken, samenwerking, inzicht in wat er onder de ijsberg speelt, strategische keuzes, inzicht in wat vanuit historie en context steunend en belemmerend is voor de continuïteit of het beëindigen van een project, product of organisatie.


Data: vrijdagochtenden van 09.00 uur tot 13.00 uur

20 april

Nieuwe data komen er aan

Het is fijn als je er uiterlijk 08.45 uur bent zodat je tijd hebt om rustig aan te komen en een kop koffie/thee te drinken voor we gaan beginnen.


Informatie om je weg te kunnen vinden

De praktijk van MAMSA ligt aan de Debijelaan 2A, 2871 LE, Schoonhoven.

Indien je met de auto komt, rij dan op de Debijelaan tussen de tandartspraktijk en huisnummer 2 door en ga rechts de oprit op. Rij door het hek en parkeer je auto voor de praktijk.

Indien je met het OV komt, stopt de bus op 500 meter loopafstand voor de deur.

Bel gerust als je de weg niet zou kunnen vinden, mijn telefoon blijft aan tot we gaan beginnen.


Kosten

De positie van waaruit je deelneemt vertaalt zich door in de prijs.

Degene die een opstelling inbrengt betaalt een ander tarief vanwege de aandacht die het thema krijgt.

Particuliere tarieven:
€    50,00 euro ex btw voor deelname

€    85,00 euro ex btw als je een opstelling wilt voor je eigen vraagstuk

Zakelijke tarieven:
€    95,00 euro ex btw voor deelname

€    150,00 euro ex btw als je een opstelling wilt voor je eigen vraagstuk


Aanmelden

Je kunt je aanmelden met een mailtje naar: cor@mamsa.nl

Wil je de volgende gegevens aan ons mailen:

Voor- en achternaam
Volledige adres
Mailadres en tel.nr.


Als je zelf een vraagstuk wilt inbrengen en een opstelling wilt doen, geef dat dan bij de aanmelding aan. Er is plaats voor 2 tot maximaal 3 opstellingen tijdens de workshop.

Je ontvangt na aanmelding per mail de informatie die van belang is voor de workshop en een factuur zodat je de kosten kunt voldoen. Na betaling ben je ingeschreven voor de workshop.

Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten.


Een hartelijke groet,

Sandra van Hoof

06-43041301

Aanmeldingen en vragen over opstellingen: cor@mamsa.nl