Begeleiding bij trauma 'en gezondheidsklachten'

Wat is trauma?

 

Trauma klinkt in onze oren als een gebeurtenis die heel groot en heftig moet zijn geweest. 

Dat kan ook zeker het geval zijn. 

 

In de praktijk van de psychiater, psycholoog en coach wordt de term trauma gebruikt wanneer iemand na een schokkende gebeurtenis blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. De gebeurtenis is in dat geval zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem geweest dat het niet lukte om ermee om te gaan.

 

Het lastige is dat het ook subtiele gebeurtenissen kunnen zijn met groot effect op ons leven en onze vitaliteit. Of niet een eenmalige gebeurtenis maar een reeks van gedragingen van bijvoorbeeld onze opvoeders, leerkrachten, of jarenlange liefdesrelatie of andere belangrijke mensen in ons leven dat zich steeds herhaalde waardoor we ons steeds moesten aanpassen en manieren verzinnen om ermee om te gaan. 

 

Ook een groot tekort in onze jeugd en knelzittende basisbehoeften kunnen trauma veroorzaken en ons vast zetten in gedrag dat niet handig of zelfs schadelijk is.

 

 

Wat kan je verwachten?

 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw problemen, (emotionele en of fysieke) klachten, onbalans, vastlopen in een doorbraak naar ander gedrag of een ander leven.

 

Ik kijk welke insteek en welke interventie het beste bij je past en soms zet ik diverse methodieken gezamenlijk in tijdens een sessie.

 

Alle methodieken zijn mild.

Geen intensief gegraaf en kans op her-traumatiseren . 

Maar opnieuw connectie maken met de gebeurtenis met het doel het te transformeren.

 

We zorgen dat het opgeruimd wordt uit je brein (werkgeheugen), uit je lichaam (celgeheugen) en emotioneel doorvoeld en losgelaten kan worden. 

 

Daar waar de energie van het trauma nu ruimte inneemt kan geen levensenergie zijn.

Het werkt beperkend en blokkerend op je gezondheid.

 

Ik vertel je kort wat over de methodieken waar ik mee werk.

·       Logosynthese

·       Quantum Touch 

·       Quantum Allergy

·       Self Created Health

 

 

Wat is Quantum Touch en Quantum Allergy en wat kan je verwachten

 

Quantum Touch is ontwikkeld door Richard Gorden.

 

Hij heeft een methode ontwikkeld waarbij je eigen zelfgenezingskracht van het oeroude zelfregenerende systeem dat je lichaam en geest zijn versterkt en versnelt.

 

Zijn missie is om deze methode toegankelijk te maken voor iedereen.

Niet alleen begeleid ik je met deze methode maar leer je ook een basis waarmee je het zelf kan toepassen.

In de basis zijn het ademhalings- en bewustzijnstechnieken waarmee fysieke klachten en emotionele en traumatische verstoringen verholpen kunnen worden. 

 

Mocht het nodig zijn om op te sporen wat jouw energie verstoord, kunnen we dat doen met Quantum Allergy. We werken dan met buisjes met diverse frequenties om te onderzoeken en vooral te resetten.

 

De buisjes kunnen bestaan uit de frequentie van: voedingsstoffen, weersomstandigheden, pollen, huisstof of kattenhaar maar evengoed: emoties, trauma of relatie-aspecten.

 

Samen gaan we met de buisjes gaan we aan de slag met een ademhalingstechniek en het bekloppen van de rug (staand en met kleding aan).

Waar jouw eigen energetische frequentie eerst in botsing kwam met bepaalde stoffen, innerlijke ervaringen zorgen we dat deze twee elkaar kunnen ‘passeren’ zonder dat je erop hoeft te reageren.

 

Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst geven op hun website uitgebreide informatie over Quantum Touch, haar ontstaansgeschiedenis en haar mogelijkheden.

In 2022 werken zij mee aan een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door TNO om de werking van deze krachtige methode wetenschappelijk te bewijzen.

 

Als je meer wilt lezen, kijk dan eens op de website van www.qtouch.nl.

Ook voor trainingen zodat je het als professional kunt inzetten.

 

 

 

Wat is Logosynthese en wat kan je verwachten

 

Logosynthese is een instrument voor zelfontwikkeling en begeleide verandering waarbij blokkerende energie ontstaan door trauma wordt getransformeerd.

 

Logosynthese betekent letterlijk met woorden bij elkaar brengen.

Je gaat aan de hand van visualisatie en het uitspreken (opnieuw contact maken) van zinnen het trauma transformeren. Je zult tijdens de sessie zelf in het lichaam ervaren wat er gebeurt, dat er iets gebeurt en hoe de energie wordt getransformeerd. 

 

De werking van woorden is een eeuwenoud principe (abracadabra).

De oorsprong ligt in vele spirituele tradities. 

Sinds mensenheugenis hebben woorden een scheppende intentie en een kracht in zichzelf, iets dat voorbijgaat aan ieder vorm van cognitie. 

 

Logosynthese maakt gebruik van deze kracht om ongewenste en belemmerende overtuigingen, beelden en gedachten te neutraliseren. 


Het is ontwikkeld door dr. Willem Lammers, psycholoog, psychotherapeut, opgeleid in bio-energetica, NLP en energiepscyhologie en is adviseur voor mensen en organisaties.

 

Willem heeft onderdelen samengevoegd uit verschillende scholen: Transactionele Analyse, NLP, EMDR en energiepsychologie.

 

Wat is Self Created Health en wat kan je verwachten

Self Created Health is een prettige en krachtige methode, ontwikkeld door Richard Gordon. 

Het is een manier om te bepalen wat de emotionele oorzaken zijn van (fysieke en/of emotionele) pijnklachten. Het steunt bij de verwerking van deze oorzaken en de effecten ervan op een milde en respectvolle wijze. 

Bij het merendeel van de fysieke en emotionele symptomen kun je het zelf genezend vermogen succesvol stimuleren met Logosynthese, Quantum Touch en Quantum Allergy. Zo’n tien procent van de klachten keert steeds terug of verdwijnt niet helemaal. Deze methode is een manier om te onderzoeken wat de emotionele oorzaak achter of onder je klachten zijn. Het ondersteunt je om je te leren jezelf hiervan te bevrijden en om een flinke stap in je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken. 

Het ‘weten’ wat de oorzaak van je klachten is, is lang niet altijd voldoend om te zorgen dat de klachten daadwerkelijk verdwijnen. Deze methode, aan de hand van een eenvoudig protocol (een serie vragen die de oorzaak naar boven halen), ondersteunt je bij een complete bevrijding van de klachten. 

 

Vragen?       

Mocht je nou na het lezen van deze informatie vragen hebben, willen weten of het past bij jouw vraagstuk of klachten, stuur me gerust een mailtje.