Jeroen Berg

Marketingmedewerker Onderwijs voor professionals bij Universiteit Utrecht

De opleiding van Sandra tot systemisch coach is een keuze geweest waar ik geen moment spijt van heb gehad.
Een half jaar lang heb ik niet alleen het fijne geleerd over (systemisch) coachen, maar ook over de diepere lagen in mijzelf.
Het is een leertraject dat je allerlei tools en theorieën aanreikt die je vervolgens op elkaar - in een veilige omgeving - toe gaat leren passen.
Door te doen en te ervaren maak je de stof écht eigen.
Sandra weet als geen ander de uitgebreide materie uit te leggen en te demonstreren.
Ook creëert ze een veilige omgeving, voelt ze haarfijn aan wat de groep nodig heeft en biedt ze maatwerk door diversiteit in het vakgebied te omarmen en je in jouw unieke kracht te zetten.
En dat regelmatig met een dosis goede humor.
Een ervaring die bijblijft en van harte aan te raden is.
Worth every penny.

 

Helene Leenslag- Voorheen onderwijs-assistent, nu duizendpoot op een poli

Als loopbaancoach heeft Sandra mij veel geleerd, vooral over mezelf. Wat vind ik belangrijk, wat wil ik graag, wat is mijn kracht en wat is mijn valkuil. Dit is nog maar een kleine greep uit alle sessies. Ik heb er enorm van genoten, geleerd en zoveel sterker, gelukkiger en stabieler door geworden. De sessies zijn afgelopen, maar werken zeker nog door! Er gaat geen dag voorbij dat ik het niet gebruik, overdenk en toepas in de praktijk!
 

Marnix de Romph – Directeur InEen

Sandra heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de teamontwikkeling binnen InEen, de branchevereniging voor georganiseerde eerstelijns zorg.

InEen is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van LOK, LVG en VHN. Juist omdat een fusie het uitgelezen moment is om vanuit een afzonderlijke geschiedenis aan een gezamenlijke toekomst te werken, heb ik MAMSA gevraagd ons te begeleiden, zowel het hele team als individueel.

Sandra heeft er met haar deskundige en persoonlijke aanpak voor gezorgd dat we een droomstart hebben gehad. Voor mij persoonlijk betekende de coaching die ik van haar kreeg buitengewoon veel. Het heeft het inzicht in mezelf vergroot, maar ook geholpen om scherp te krijgen op welke manier ik voor anderen het meest betekenisvol kan zijn in mijn functioneren. Daar kan ik een leven mee vooruit!

 

Pippa, studente psychologie

Sandra heeft mij enorm geholpen! Ik kwam bij haar binnen met een burn-out en met de grote vraag wat ik nou in hemelsnaam met mijn leven wilde doen. Ze is erg goed in je op je gemak stellen en inzien waar het probleem precies ligt. Een warm en mooi mens. Door de oefeningen die ze met mij heeft gedaan kwam ik niet alleen uit mijn burn-out, maar weet ik nu ook wie ik ben en wat bij mij past! Het grootste geschenk dat je maar kunt krijgen. En dat in slechts enkele behandelingen

 

Martin Schijf / Bol.com - Manager Architecture & Productmngt

Wat ben ik blij om te zien hoe mijn collega/medewerker door jou begeleid is. Jij hebt ervoor gezorgd dat zij zich thuis heeft gevoeld in de sessie en zich bloot heeft durven geven. Ik denk dan ook, nee, ik ben er zeker van, dat je haar veel handvatten hebt gegeven die ze bijzonder goed kan gebruiken in haar verdere carrière.

Tijdens het traject, en destijds ook aan mij, heb je gevraagd om andere mensen complimenten op te laten schrijven. Bij deze 1 voor jou!
Mooi om te zien hoe je mensen op hun gemak kan stellen en hoe snel je je vinger op de gevoelige plek weet te leggen. Wel confronterend, maar zeker niet kwetsend.
Dank voor je begeleiding.

 

Renee van Houten – Consultant Zorg en Inkomen

Het is voor mij een cadeau geweest dat ik door een reorganisatie met Sandra in contact ben gekomen..

Sandra lijkt zich volledig af te stemmen op de persoon die ze tegenover zich heeft. Voor mij betekende dat geen concrete regels en afgekaderde werkwijzen, maar een unieke, op maat gemaakte aanpak die mij heeft geholpen op zoek te gaan naar mijn authenticiteit.

Mij is nimmer verteld hoe het moet; Sandra heeft mij handvatten geboden om mijn eigen wegen te vinden, ervaringen, positief en negatief, te omarmen en vooral ook te genieten mijn levenspad.

Ik weet zeker dat haar begeleiding niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn van zeer grote waarde zal zijn.

 

Bastiaan Sommeling - Projectmanager/Adviseur Infrastructuur

Het eerste wat in mij opkomt als ik denk aan mijn gesprekken met Sandra is de puurheid. Geen pretenties, maar met gevoel voor eigenwaarde en voor de echte vragen waar ik mee zat. Open, eerlijk, echt, scherpzinnig en met humor heeft ze me meegenomen langs mijn angsten en geschiedenis en me laten ervaren wat van mij was en wat niet. En wat ik dus los kan laten...

In korte tijd heb ik hierdoor een enorme stap gezet in het (h)erkennen van mijzelf, waardoor ik bewuster in het leven sta. Zowel in werk als privé situaties. Ik moet niet zoveel meer van mezelf en irreële verwachtingen kan ik nu met een glimlach terzijde schuiven.

De puurheid waar ze me mee raakt en haar grote kennis van zaken waarmee ze een professioneel resultaat neerzet hebben dit voor mij tot een veel waardevollere ervaring gemaakt dan eerdere coachingstrajecten. Een topcoach dus!

 

Janneke Arbeider - SPH Altrecht GGZ - deelnemer opstellingen

Mocht je overwegen om aan de slag te gaan met systemische opstellingen.. Ik zeg; Doen!

‘Je wordt er een rijker mens van’.

Dat is mijn ervaring. Elke keer weer. Of ik nou kijk naar de opstelling van een ander, representeer of mijn eigen vraagstuk inbreng. Het blijft een bijzondere, steeds weer unieke ervaring, die zorgt voor persoonlijke groei en bewustwording, zonder constant te moeten praten of uit te leggen.
Een cadeau..

Sandra begeleid de bijeenkomsten open, integer, professioneel, warm. Zij zorgt ervoor, dat de groep met mensen een veilige omgeving wordt, waarin een ieder kwetsbaar mag en kan zijn, bewaakt grenzen. Zij is betrokken en weet toch de juiste afstand te bewaren en zal er altijd zorg voor dragen, dat het proces waarin iemand zit netjes afgerond wordt.

Al met al een hele fijne manier van werken, die vele inzichten geeft en in mijn optiek hoe dan ook zorgt voor beweging.

 

Carien – Office Manager, financieel dienstverlener

Ik was uit mijn baan gegroeid.

Met Sandra als coach heb ik richting gekregen voor mijn toekomst en veel inspirerende ideeën! Sandra luisterde goed en liet zich 'leiden' door dat wat ik nodig had. Ze is bereid haar programma daar op aan te passen. Dat is groots! Ik heb weer zelfvertrouwen gekregen en zit boordevol plannen voor de toekomst.

 

Marcoline Leen - Productmanager Palet Welzijn

Een pessimist ziet een probleem in elke kans. Een optimist ziet een kans in elk probleem
- Winston Churchill -

Sandra is een erudiet mens, dat geen citaten nodig heeft om haar filosofieën over te brengen. Ze is integer, kritisch en brutaal en biedt de ruimte om beperkingen en gebreken bewust te tonen. Dat werkt bevrijdend.

In de loop van 2011 zijn Sandra en ik in een lastig traject op zoek geweest naar logische lijnen, waarmee ik een volgende stap in mijn werk kan zetten. Ruim een jaar later kijk ik terug op een leerzaam proces, dat geen recept voor oplossingen heeft opgeleverd - wel de ingrediënten voor een gezonde cocktail van krachten en beperkingen.

 

Medewerker Gemiva-SVG Groep

Mijn ervaring met Sandra was warm en steunend. Zij sloot naadloos aan bij mijn verhaal en de onderliggende pijn. Sandra stelde de juiste vragen en liet mij nadenken, doormiddel van een systeemopstelling. Ik kwam tot inzichten en openbaringen die mij verder hielpen om lichter door het leven te gaan. Ze liet mij zien welke invloed het verleden heeft op het heden, ook van generaties voor mij. Daarbij ondersteunde zij mij om oude pijnen los te laten en eigenaar te worden van mijn leven. Een leven dat je zelf vormgeeft, met de wetenschap dat je steunt op generaties voor je maar dat je het heden zelf creëert.

Sandra zet een proces inwerking dat bewust zijn en acceptatie van jezelf brengt. Ze wikkelt laagjes van je schild af en laat je zelf zien, met je authentieke wensen en verlangens.
En wie wil dat nou niet?

 

Christine le Comte - Manager Pieter van Foreest

Als manager heb ik het geluk gehad om meerdere keren met Sandra te mogen samen werken. Hierbij moet gedacht worden aan een beschadigd team waarbij niet duidelijk was waar de grondslag lag van de beschadiging. In samenwerking met Sandra zijn we hier met een mini organisatieopstelling achter gekomen.

Alles bij elkaar iedere keer weer een feest om met Sandra te mogen samenwerken!

 

Karin Schagen - deelnemer workshop systemische opstellingen - Executive Coach

Als deelnemer en 'collega-opsteller' heb ik een aantal familie opstellingen met Sandra meegemaakt.
Wat mij opvalt is haar professionaliteit én haar betrokkenheid. Op haar directe en intuïtieve wijze laat zij de mensen -en het maakt niet uit welke achtergrond ze hebben en of ze al met deze materie gewerkt hebben- voelen waar het om gaat en nog belangrijker: ze neemt ze mee in een transformatie proces.
Ja, echt heel bijzonder! Ik ben blij dat ik haar ken.

 

Jos Kervezee – Secretaresse Argos Zorggroep

Het doorlopen van een loopbaan/coachingstraject bij Sandra heeft mij heel veel opgeleverd.

Ik ben mij bewuster van mijn kwaliteiten geworden en ook van mijn valkuilen, zodat ik hier aan kan werken. Zij heeft mij geholpen te accepteren dat ik er mag zijn, precies zoals ik ben.
Ik heb nu meer duidelijkheid over waar ik sta in mijn leven en over mijn relaties met de mensen om mij heen. Ook hierin heb ik belangrijke keuzes kunnen maken, zodat ik meer mezelf kan zijn.

Sandra heeft mij geholpen te leren op mijn intuïtie te vertrouwen en mij de weg gewezen naar mijn spirituele pad. Hierdoor begrijp ik mezelf en mijn omgang met andere mensen meer. En kan ik nu bewust mensen helpen met hun "levensvragen".

Zij maakte me bewust van het feit dat IK verantwoordelijk ben voor MIJN leven, zodat ik zelf kan kiezen welke kant ik op ga.

 

Deelnemers (lotgenoten) jongerenweekend CVA-vereniging

- Geweldig, je deed het erg leuk, het was boeiend - leerzaam en emotioneel.
- Wat een energie - wat een verbondenheid onderling, wat veel geleerd.
- Boeiend - RAAK! - fantastisch!

 

Marjolijn van den Dool - Coördinator Netwerk Palliatieve zorg

Ik ken Sandra al vele jaren en vanuit diverse settings. Ik bewonder de manier waarop zij contact weet te maken met mensen en organisaties. Zij voelt met veel gemak aan wat er nodig is in situaties en geeft op een zeer plezierige manier ondersteuning. Zij kan ook goed uit de voeten met grote groepen. Zij werkt dan op een interactieve manier met de deelnemers en bereikt daarmee steeds het door ons beoogde resultaat.

 

Willemijn Berkelaar

Tweet n.a.v. traject Beroep- en studiekeuze jongeren

-----Weer een heel fijn, waardevol en leerzaam gesprek gehad met Sandra. Wat bestaan er lieve en eerlijke mensen! Om blij van te worden : )     ---------

 

Ria Rammeloo-Klop - vrijwilliger Hospice Lansingerland

In de training leerde we in zeven modules wat er allemaal op ons pad zou kunnen komen.
Zelf ben ik werkzaam als vrijwilligster in het Hospice Lansingerland in Bergschenhoek.
Het Hospice werd geopend op 11 april 2011. De training werd gegeven aan 60 vrijwilligers ter voorbereiding op onze werkzaamheden in het hospice.

Wanneer ik voor mezelf spreek heeft de training mij persoonlijk veel gebracht. Door de training ben ik nog bewuster geworden van mijn innerlijke kracht.

Een training voordat je in een Hospice wil gaan werken is geen luxe maar een must. Je gaat het gewoonweg niet even doen. De training heeft ons geleerd met elke voorkomende situatie om te gaan, het heeft mij gebracht waar ik nu sta.

Met grote dank aan onze coaches Sandra, Ria en Marjolijn hebben we tot nu toe alles aangekund en geloof me soms was het echt niet gemakkelijk.

De saamhorigheid tussen de ruim zestig vrijwilligers is goed. We werken met elkaar en hebben elkaar in de training echt leren kennen.

Wanneer ik zeg bedankt Sandra, Ria en Marjolijn dan weet ik zeker dat veel van de vrijwilligers van Hospice Lansingerland zich hierbij aansluiten.

 

Peter Rombout - Outplacementbureau RombOutplacement - NES therapeut

Sandra weet (verborgen) talenten boven water te krijgen en het zelfvertrouwen bij clienten op een hoger echelon te zetten. Zij geeft structurele en inzichtelijke sturing met een zeer klantvriendelijk en klantgericht karakter. Antwoorden op: wie ben je, wat kan je, wat wil je en hoe kom ik er, worden altijd helder en inspirerend neergezet. Tot nu toe altijd een winwinsituatie voor werkgever en werknemer aan het eind van haar coachingstrajecten. Sandra is iemand met: "an offer you can't refuse" en zij brengt altijd mensen in beweging, het werkt echt!

 

Peter Meijer - Eckstein Maakwerk

Sandra is een talent dat al haar talenten weet om te zetten in regelrechte hoogwaardige opbrengsten. Haar grote kracht zit in de oprechte liefde voor haar vak als loopbaanbegeleider en als coach. Bij haar staat de mens centraal maar tegelijkertijd heeft ze een grote focus op het belang dat de betrokkene vaak zelf (nog) niet ziet. Krachtig, zelfstandig, energiek en bovenal integer. Wie met Sandra in zee gaat komt altijd goed aan, aan welke overkant dan ook.

 

Yvonne Bouwman - Ouderenadviseur Palet Welzijn

Sandra heeft me geleerd mijn werktempo beter te bewaken, want haastige spoed is zelden goed.

Ook heeft ze mij m.b.v. diverse methodieken (o.a. door gebruik te maken van kernkwadranten) en trainingen geleerd inzicht te krijgen in mijn allergieën en valkuilen. Zij heeft me liefdevol doch professioneel gecoacht zonder dat ik me ook maar een moment onbehaaglijk heb gevoeld.

Dit alles heeft er in grote mate toe bijgedragen dat ik waakzaam ben om niet in oude gewoontes te vervallen. Ook heb ik mijn werktempo enigszins kunnen verlagen. Hierdoor voel ik me prettiger in mijn werk en in de omgang met cliënten en collega’s.
Kortom ze is een kanjer!

 

Mark van Harskamp - Personeelsadviseur

Ik heb met Sandra in diverse loopbaantrajecten samengewerkt. Haar aanpak is op maat gemaakt en gaat verder en dieper dan de standaard vragenlijsten. Daarnaast heb ik haar ervaren als een fantastisch klankbord die je vanuit andere invalshoeken leert te kijken naar mensen, organisaties en de paden die zij bewandelen.

 

Geert Hoogland - Manager Bartiméus

De afgelopen jaren zijn er onder mijn leiding 4-5 medewerkers naar Sandra verwezen. Ik kan niet anders zeggen: naar volle tevredenheid. De reacties waren steevast positief en enthousiast.
Sandra weet een professionele mix te realiseren waarbij resultaatgerichtheid, integriteit, warmte, humor en flexibiliteit, samenkomen bij de cliënt.
Mij is opgevallen dat ieder met diepere inzichten weer verder kon en gelouterd toe was aan een nieuwe stap, aan nieuwe keuzes. Mooi om te zien.

Onlangs heb ik zelf een serie gesprekken met Sandra gehad.
Ik had de behoefte om mijn werkend leven (Levend werken !) te reflecteren.
Op bovenstaande wijze heeft Sandra me een heldere spiegel voorgehouden waarbij ik zelf de betekenis ging zien.
Sandra kijkt integer mee en merkt subtiel van alles op. Zij doet dat lichtvoetig, respectvol, directief en intelligent.
Haar tools zijn verassend, verdiepend, subtiel, onverwacht en soms (voor mij) wat zweverig.
Ik zou zeggen geef je er maar aan over en behoudt het goede, want dat komt er gegarandeerd uit voort.....

 

Ellen Ducro - Lease adviseur - Terberg Leasing

Daar ik in het dagelijkse leven niet zo goed meer in m´n vel zat, ben ik in de gelegenheid gesteld een afspraak bij MAMSA te maken.
Op de bijzonder prettige locatie, viel in de eerste minuut alle zwaarte weg.
Reeds bij het intakegesprek voelde ik dat dit goed zat en dat ik er met Sandra aan wilde en kon werken, om weer `licht en lucht´ te krijgen.
Op iedere afspraak verheugde ik me, omdat ik er altijd met nieuwe inzichten
vandaan kwam en m´n gevoel en gedachten weer meer `van mij` werden.
Door me bewust te worden van `alles wat je voelt, doe je zelf` en het van Sandra leren loslaten van zaken die je beeld/gevoel vertroebelen, heb ik weer ruimte. Ruimte in hoofd en hart, en oog en gevoel voor alle positieve zaken in het leven die zo dicht bij me staan. Ik heb mezelf weer gevonden en laat dat niet meer los! Heerlijk !!

 

Monnica Rietveld – Manager P&O - Vierstroom

Wij werken vanaf april 2000 samen met Sandra. Zij was ooit een van onze collega’s en ze werkt nu als zelfstandige. Wij hebben vanaf het eerste uur van MAMSA trajecten als: loopbaanadvies, coaching, outplacement, beleidsdagen, sollicitatietraining en teambuilding met vertrouwen aan haar in handen gegeven.

Wij vinden het belangrijk dat je als opdrachtgever wordt verstaan, dat er aangesloten wordt op de belangen van werkgever en werknemer (integriteit), dat er maatwerk wordt geleverd, dat er gedurende het traject contact wordt onderhouden over de voortgang en dat er bovenal kwaliteit wordt geleverd.

Sandra zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Helder, duidelijk en levert altijd het door haar verwachtte en ons gewenste resultaat.

 

Toos van Rijn Vrijwilliger Hospice Ysselthuis en Koster Domkerk Utrecht

De ervaring die ik met Sandra had (training communicatie), was een inspirerende.
Haar manier van horen, zien met haar hart en vandaar uit reageren maakte me open, zacht en
liefdevol. Er ontstond door die wisselwerking vertrouwen, waardoor ik naar binnen kon gaan.
Een ont-wikkel moment.Jan van den Oever - locatiemanager Yarden crematorium Haarlem

..... - De oprechte interesse in de persoon en zijn ideeën, maken de coaching heel prettig en aanvaardbaar. De vaardigheden (tips en trucs) die aangeboden worden, worden daardoor makkelijker uitvoerbaar in de praktijk.....-

 

Ook je ervaringen delen?

Ik ben je zeer dankbaar als je jouw ervaringen met zou willen delen. Geïnteresseerden kunnen dan alvast proeven van de mogelijkheden, sfeer en resultaten. Het maken van de stap naar een coach is altijd spannend en er is een groot aanbod van coaches in ons land.

Stuur me even een mailtje sandra@mamsa.nl dan plaats ik op de website wat jij zou willen delen.

Alvast bedankt!

Sandra.